Creamy Havregrøt med Karamelliserte Bananer

 

Vi alle er kjent med den klassiske havregrøten. Den er billig, enkel og metter lenge. Meeen den kan også bli litt kjedelig og ensformig i lengden.

 

Derfor tenkte jeg i dag og dele en litt annerledes oppskrift med dere for å pimpe opp litt den ellers litt kjedelige havregrøten, nemlig en litt mer creamy versjon toppet med digge karamelliserte bananer og kokosnektar. Mmmmm….
 

 

 

Ingredienser (2 porsjoner)

 

  • 3 dl valgfri melk (kan bruke vann, men da blir den ikke like creamy)
  • 2 dl vann
  • 2 dl havregryn
  • en klype salt
  • ca 100 g vaniljeyoghurt
  • 2 bananer
  • 1 ss chiafrø 
  • litt smør 
  • kokossirup (du kan bruke honning, agave, sukrin sirup eller bare brunt sukker)

 

  • du kan også toppe med bær, nøttesmør, litt revet kokos, gojibær, dadler, proteinpulver… personlig liker jeg å strø over kanel og litt nøttesmør

 

Fremgangsmåte:

 

Ha havregrynene, melken og salt i en gryte og kok opp over middels varme mens du rører. Lettkokte havregryn bruker veldig kort tid mens vanlige tar ca 5- 7 minutter. Se an selv hvor tykk du ønsker den. Du kan eventuelt spe med mer vann eller melk. Rør inn chiafrø og sett grøten til siden mens du forbereder bananene. 

 

Smelt litt smør i pannen og hell over noen skjeer med kokossirup. Skjær bananen på skrå så du får fine avlange bite-size biter. Stek dem litt på hver side til de blir myke og får den fine karamelliserte overflaten. 

 

Vend inn yoghurten i grøten så den blir creamy og deilig før du anretter den på en tallerken med bananene på toppen og dryss over litt ekstra kokossirup. Du kan nyte den som dette eller toppe med det du måtte ønske av superfood eller andre digge garnityrer.
 

 

Håper den vil falle i smak! Gjerne tagg meg på instagram om du prøver å lage den, så får jeg se din versjon 🙂 @bekkaslittlekitchen

 

 

Følg med hver dag for nye og spennende oppskrifter! 

 

 

Ha en nydelig tirsdag <3 

 

 

Publisert tirsdag 28/04/20 kl 14:26

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg