En pizza hvor skorpen aldri blir liggende igjen

 

 

Denne hjemmelagde pizzaen er noe helt for seg selv.

Den er inspirert av min svigermor som pleier å pensle skorpene med smør så de blir knallgode. Jeg ville ta den hakket lengre og deler med dere tre triks som gjør pizzaen helt fantastisk! Alle rundt bordet sloss om skorpene og pizzaen forsvant på et blunk.

Jeg valgte rødløk, cherrytomater, ristede pinjekjerner, ruccola og serrano som topping, men her er det bare å fylle med det du liker best.

 

 

 

 

 

 

Dette trenger du til en stor pizza:

 

7 dl hvetemel

1/2 ts salt

1/2 pk tørrgjær

1 ss olivenolje

1 ss smeltet smør

3 dl lunken havremelk/vann

 

1 hvitløksfedd

1 ss olivenolje

1 boks hermetiske tomater

1 ts tørket oregano og basilikum

1 klype sukker/sukrin

salt/pepper/chili

 

1 ss smør

1 finhakket hvitløksfedd

 

1/2 rødløk

1 kurv cherrytomater

1 liten pk ristede pinjekjerner

1 pk ruccola

1 pk serrano skinke

1 pk fersk mozarella

1 pk 4-oster (mozarella, cheddar, østavind og norvegia)

 

 

 

 

 

 

Dette gjør du:

 

Sikt mel i en bolle og vend inn gjær og salt. Spe med melk/vann og tilsett olje og smeltet smør. Hev deigen på et lunt sted i 1-2 timer eller til den har doblet i størrelse.

Kjevle deigen ut på en melet kjøkkenbenk og ha den over på et bakepapirkledd stekebrett. La den hvile under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

 

Varm oljen i en kjele. Fres hakket hvitløk et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, oregano og basilikum. La det småkoke i 15-20 minutter. Smak den til med salt, pepper, chili og sukker. Sukkeret hjelper på å nøytralisere syrligheten i tomatene. Ha sausen over i en foodprossesor eller bruk en stavmikser og kjør den jevn.

 

Skjær fingertykke strimler av mozarella- ballen og legg dem langs kanten på pizzabunnen. Brett kanten over langs hele. Bre så tomatsausen pent over hele bunnen.

 

 

 

 

Smelt 1 ss smør og rør inn finhakket hvitløk. Med en pensel smør dette langs hele kanten på pizzaen. Åhhh, dette gjør skorpen så vanvittig god! Så er det å strø osten over pizzaen, sammen med resten av mozarellaen om du hadde noe igjen. Strø deretter over rødløk i skiver og halve cherrytomater (spar noen til etterpå).

 

 

 

 

 

 

Så er det triks nummer 3. Stek pizzaen først i 10 minutter på kun undervarme på 230 grader over- og undervarme. Dette hjelper å få bunnen sprø og gjennomstekt og så den ikke blir bløt/soggy. Deretter setter du på grill og steker den i 3-7 minutter til under oppsyn så den ikke blir brent.

 

 

 

 

Da er det å toppe den med serrano, friske tomater, ruccola og ristede pinjekjerner. Jeg liker også å pensle litt mer smør over skorpen med en gang den kommer ut av ovnen. Helt nydelig! Så masse smaker og pizzabunnen med skorpen var kanskje det beste av alt. Skorpene med smak av hvitløkssmør, fylt med deilig mozarella ost er virkelig noe for seg selv. Det anbefaler jeg på det høyeste å prøve!

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjerne tagg meg på instagram skulle du også lage den, så får jeg se din versjon!

  @bekkaslittlekitchen

 

 

Følg med hver dag for nye og spennende oppskrifter!

 

 

Ha en nydelig dag <3

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg